Sfaturi pentru întreținerea unui acoperiș de țiglă metalică
Acoperișul din țigla metalică nu este foarte pretențios,prin urmare necesită eforturi minime de întreținere.Potrivit specialiștilor, verificarea acoperisului ar trebui să se executa de cel puțin două ori pe an, fiind indicat ca acest proces să fie realizat înainte de începerea anotimpului rece.
Se poate întâmpla ca după o verificare făcuta cu deosebită atenție, să observați anumite probleme fie la interior – infiltrații, fie la exterior – elemente de racord, profile deteriorate etc. Acestea constituie semne care pot indica faptul că acoperișul casei va avea nevoie de reparații, sau chiar va trebui să înlocuiți vechiul sistem de învelitoare cu unul noul.
1.Curățarea acoperișul;
În condiții normale, acoperișul din țigla metalică își va păstra aspectul curat datorită precipitațiilor, dar, cu toate acestea, este recomandat ca în fiecare an să fie curățat de eventualele depuneri de frunze sau alte impurități.
De asemenea, o grijă marita ar trebui acordată și sistemului de jgheaburi și burlane. Dacă acestea sunt blocate din cauza gheții sau a frunzelor uscate, poate apărea coroziunea. Din acest motiv, se recomandă îndepărtarea oricărui risc de blocare sau murdărie cu un jet de apă. În caz de nevoie, este indicată curățarea întregului sistem de drenaj.
Suprafețele trebuie curățate cu o perie moale și cu apă sub presiune, iar impuritățile din zonele afectate grav de murdărie pot fi îndepărtate cu ajutorul detergenților auto ecologici. Clătirea ar trebui realizată de la coama acoperișului către jgheaburi, după ce detergentul și-a făcut efectul timp de câteva minute.
Atenție! Utilizarea soluțiilor de spălare nepotrivite sau utilizarea în exces a soluțiilor de curățare pot distruge stratul de acoperire.
2. Întreținerea acoperișului este o activitate necesară indiferent de anotimp.
Ar trebui să nu sărim peste această etapă, pentru ca lucrările de mentenanță trebuie facute în mod constant pentru ca acoperișul casei să prezinte atribute estetice și durabile. Așadar, trebuie să fim atenți la frunzele care se strâng toamna în jgheaburi, la zăpada care se depune iarna, la burlanele astupate.
3. Materialele alese trebuie să fie expresia calității.
Nu trebuie să vă scape niciun detaliu. Astfel, lemnul pentru șarpantă, spre exemplu, nu trebuie să aibă urme de mucegai, ci trebuie să fie perfect uscat.De asemenea, optați pentru elemente de tinichigerie confecționate din aceeași materie primă precum panourile de țiglă. Fără îndoială că montajul unui sistem complet de învelitoare de la un singur producător poate reduce considerabil riscul de apariție a problemelor tehnice sau estetice precum îmbinarea precară a elementelor, diferențe de nuanțe între produse, pierderea luciului sau decolorarea diferită în timp, probleme de montaj sau garanție.
4. Un alt element important este mâna de lucru pe care o alegeți.
Apelați la profesioniști care să monteze corect acoperișul. Dacă sistemul de învelitoare nu este montat în mod corespunzător, veți avea nevoie de noi investiții privind întreținerea sa, iar de cele mai multe ori acestea pot fi costisitoare. Siguranța acoperișului va fi conferită de acccesoriile care asigură ermetizarea – folii anticondens, coame, dolii, borduri fronton, racorduri la calcan, șuruburi etc.
5. Atenție sporită la infiltrații.
Dacă ne confruntăm cu astfel de probleme, nu trebuie lăsat nimic la voia întâmplării pentru că, în timp, problemele se vor agrava. Prin urmare, trebuie să găsim sursa infiltrațiilor și apoi să efectuăm reparațiile necesare.
Aceste lucrări de mentinere trebuie realizate în mod constant, pentru ca acoperișul dumneavoastră să prezinte durabilitate și siguranță.