Eficienta sistemului de degivrare Lindab

De ce este importanta degivrarea acoperisului?
Inainte de a va spune de ce este importanta degivrarea acoperisului, sa stabilim din capul locului despre ce vorbim. Degivrarea acoperisului inseamna procesul de inlaturare a stratului de gheata/zapada format pe acoperis, care vine in contact cu aerul umed si subracit.
Iarna, cand zapada invadeaza orice zona din Romania, o cantitate mare de zapada poate cadea pe acoperis. Sigur, zapada ar putea fi indepartata manual cu o lopata, dar tehnologia actuala ne ofera solutii simple, fara eforturi umane. Sistemul care face ca zapada si gheata sa dispara de pe acoperis functioneaza complet automatizat. Sistemul detecteaza automat necesitatea de topire a ghetii sau a zapezii in functie de conditiile climaterice si opreste sau porneste caldura in functie de necesitati.
Sistemele de degivrare pentru acoperis inseamna practic sisteme de incalzire cu cabluri electrice, care pastreaza jgheaburile si burlanele fata gheata.
Acestea previn riscul accidentelor datorat cantitatii mari de zapada sau a turturilor de gheata care ar putea sa cada peste persoanele aflate in preajma. De cate ori nu ati experimentat pe propria piele sau ati vazut in mass-media cazuri de persoane accidentate de caderea turturilor de la streasina acoperisului sau zone pietonale publice cu mesaje “Atentie, cad turturi!”?
Se evita in egala masura riscul pierderilor materiale pe care le-ar putea suferi proprietarul unei cladiri din cauza degradarii acesteia.
Pentru o eficienta maxima, cablurile se monteaza deopotriva in jgheaburi, burlane si chiar pe acoperis, in zona de streasina sau la partea superioara a ferestrelor de mansarda. In caz contrar, jgheaburile ar putea fi deteriorate de zapada transformata in gheata, care aluneca de pe acoperis, iar fatada cladirii ar suferi degradari in cazul burlanelor sparte de gheata.
Pentru constructiile noi, este ideal sa se ia in calcul inca din faza de proiectare montarea unui sistem de degivrare. In cazul acoperisurilor existente, sistemele de degivrare se pot monta ulterior, fara nicio problema.
Avantaje:
- Flexibil si usor de instalat
- Functionare automata
- Sigur si durabil
- Jgheaburi fara gheata sau zapada
- Gheata se topeste in conditii de siguranta
- Sistem preasamblat, gata de instalare
- 5m de cablu pentru legatura la priza 220 V
- Termostat inclus
Sistemul previne:
- Aparitia turturilor
- Blocarea jgheaburilor
- Deteriorarea componentelor sistemului pluvial
- Distrugerile datorate caderii ghetii
Cablu degivrator din polyolefin
- interval de temperatura: -50°C..+ 115°C (temperatura la nivelul acoperisului poate ajunge pana la 80°C pe timpul verii)
- rezistent la UV
- poate fi folosit si pentru uz industrial
- protectie la suprincalzire
- autoreglare in functie de temperatura mediului ambiant
Cablu electric industrial,de calitate superioara H07RN-F 3G1,0 mm²
- clasa II, cod IP: IP 65
- pentru utilizare la exterior, conform VDE 0298 polimerizare
- rezistent la UV
- pregatit pentru folosire imediata
Termostat bi-metal
- Sistemul porneste automat la o temperatura mai mica de +3°C
- Sistemul se opreste automat la o temperatura mai mare de +13°C
- Sistemul cu termostat ajuta la protejarea mediului inconjurator, salvand energia
Instructiuni de instalare
- Asezati termostatul astfel incat sa fie ferit de radiatia solara (ex. sub streasina)
- Cablul pentru degivrare (cablul ce se va incalzi) va fi asezat in jgheab. Atat la intrarea în jgheab cat si la coborarea din jgheab in burlan, se vor folosi protectiile pentru muchii, incluse in pachet.
- Este recomandat sa se incalzeasca si burlanele care sunt predispuse la inghet, pana la adancimea de 1m in pamant.
Pentru jgheaburile R 125 se va folosi un singur cablu. Pentru dimensiuni mai mari (R 150 si R 190), cablul va fi asezat pe doua sau mai multe randuri.