Poti comanda telefonic intre orele 09:00-16:30 L-V

Transport Gratuit la comenzi de peste 1000RON.

Posibilitatea de plata in rate.

Vezi ce spun clientii nostri.

Ce sa faci cand ​se infunda ​jgheaburile ?

Intretinerea acoperisului este esentiala pentru durabilitatea sa, iar acest proces include si etapa curatarii jgheaburilor. Acestea joaca un rol important in pastrarea integritatii structurale a casei, prin directionarea apei care provine din ploi si ninsori departe de acoperis. Desi este recomandat ca jgheaburile, alaturi de burlane, sa fie curatate periodic, acesta este un aspect adesea trecut cu vederea, motiv pentru care acumularea de reziduuri le poate bloca. Bineinteles, blocarea jgheaburilor se poate produce si accidental, chiar daca ai grija sa mentii sistemul pluvial functional, prin intretinerea periodica.

In acest articol de blog iti vom oferi cateva sfaturi pentru a debloca rapid si fara efort prea mare jgheaburile infundate.

Cum identifici blocajele care apar in jgheaburi?

Pentru a identifica blocajele care apar la nivelul jgheaburilor, este esential sa intelegi arhitectura sistemului din care este format intregul acoperis. Acoperisul este prima linie de aparare impotriva elementelor meteorologice, iar sistemul pluvial, format din jgheaburi si burlane, este parte integranta a acestuia. Jgheaburile capteaza apa de ploaie de pe acoperis si o directioneaza catre burlane, care, la randul lor, evacueaza apa departe de structura casei.

Semnele care arata prezenta unui blocaj in jgheaburi sau burlane pot fi subtile la inceput. De aceea, trebuie sa verifici cu atentie mai multe aspecte: modul in care este revarsata apa, in special in timpul ploilor abundente, daca exista pete de umezeala in jurul fundatiei case sau in interior. De asemenea, aparitia mucegaiului in interior poate fi cauzata de sistemul pluvial infundat. Toate acestea sunt semne clasice care arata ca sistemul de jgheaburi si burlane nu directioneaza eficient apa departe de casa.

Cum cureti sistemul pluvial?

Pentru a debloca sistemul pluvial, vei avea nevoie de o scara robusta, manusi de protectie si eventual cateva unelte utile. Este bine sa ai la indemana si o galeata pentru reziduurile pe care le vei scoate din jgheaburi, iar un furtun de inalta presiune poate fi util pentru burlane.

Curatarea jgheaburilor :

Incepe prin a curata reziduurile vizibile, mai mari, din jgheaburi. Asigura-te ca porti manusile de protectie. Foloseste uneltele speciale pentru jgheaburi pentru a indeparta frunzele compactate sau murdaria dar care sa nu zgarie interiorul lor. Actioneaza cu grija, mai ales daca ai un acoperis din tigle metalice, pentru a nu deteriora suprafata. Odata ce reziduurile mai mari sunt indepartate, foloseste un furtun pentru a spala jgheaburile. In aceasta etapa poti identifica usor zonele in care apa nu curge liber prin burlane, ceea ce indica un blocaj.

Deblocarea burlanelor :

Burlanele pot fi un pic mai dificil de deblocat din cauza pozitiei verticale. Initial, poti incerca sa elimini blocajul cu un furtun de inalta presiune. Daca acest lucru nu functioneaza, foloseste un sarpe de instalator pentru a indeparta blocajul, apoi incearca din nou sa introduci apa in burlan. Repeta pana cand apa introdusa cu furtunul se scurge fara intreruperi.

Importanta unei intretineri regulate a sistemului de jgheaburi si burlane

Intretinerea regulata a sistemului pluvial previne deteriorarea intregului acoperis si a fundatiei, contribuind astfel la durabilitatea sistemului de invelitoare si a structurii casei. Curatarea jgheaburilor si a burlanelor ar trebui efectuata cel putin de doua ori pe an. Frecventa intretinerii poate creste daca exista copaci in apropiere de acoperis, deoarece frunzele care cad pot infunda rapid jgheaburile.

In timp ce intretinerea  este importanta, daca observi ca exista daune la nivelul acoperisului sau sistemului pluvial, cel mai bine este sa apelezi la profesionisti pentru efectuarea reparatiilor.

Ai incredere in expertiza noastra si contacteaza-ne daca ai nevoie de solutii pentru un acoperis durabil sau de o evaluare specializata a starii acoperisului ori a sistemului pluvial!